Du trenger ikke legge opp til et voldsomt vedlikeholdsskjema. Vi forteller deg hva du trenger og hvordan du enkelt kan vedlikeholde sykkelen din selv.

Det gamle ordtaket om at uten mat og drikke, duger helten ikke kan lett tilpasses sykler. Uten stell og vedlikehold, funker ikke sykkelen optimalt. Du trenger ikke legge opp et voldsomt vedlikeholdsskjema, du kommer langt med å vaske sykkelen etter bruk og å holde kjedet riktig oljet.

Grunnleggende vedlikehold er enkelt. Ved siden av vask av ramme, komponenter og felger, smører du kjedet ved å dryppe en dråpe olje på innsiden, altså den siden som legger seg mot tannhjulene, av hvert kjedeledd. Jobb deg rundt hele kjedet og avslutt med å tråkke pedalene bakover i ca 30 sekunder før du tørker av overflødig olje.

Du bør også jevnlig sjekke lagre i nav, krank og styrerør for slark. Oppdager du slark, kan du enten stramme selv eller levere sykkelen til den lokale Sport 1 butikken for service. Bremseklossene slites etter hvert, men heldigvis er bremseklossene både på skivebremser og felgbremser enkle å bytte. De fleste bremseprodusentene har fine filmer som viser dette på Youtube.

Artikkelen er opprinneleg publisert på inspirasjonsbloggen til Sport 1. 

Kom innom oss på Sport1 Førde for endå fleire gode tips!